BARF na cesty

BARF na cesty

Jako každý rok, s nastupující aktivitou sluníčka, začínáme my všichni BARFaři řešit, jak naše miláčky krmit po dobu společných dovolených, táborů a soustředění. Ne, že bychom po zbytek roku s našimi psy nikam nejezdili, ale se stoupající teplotou je volba krmení složitější.

Možností je mnoho, záleží na tom, jak moc si chceme usnadnit manipulaci a starost o krmení.

Ideální varianta je mít možnost vzít si mražený BARF, na který jsou naši miláčci navyklí, s sebou. Ať na krátké výlety do termoboxu, lednic do auta a nebo do mrazáků na místě určení.

Další super volbou je nakoupit maso přímo na místě. Klidně chlazené a každý den podávat čerstvé nebo mražené a nechat povolit.

Když ani jedna z těchto variant nepřichází v úvahu, nezbývá než sáhnout po alternativách. Co je v tomto případě více než důležité, je mít tyto alternativy vyzkoušené. Určitě nechceme, aby náš psí parťák místo výletů nebo výcviku trpěl nevolností a průjmy. Ani pro nás by takto strávená dovolená nebyla příjemný zážitek.

A jaké možnosti tedy máme?

Na převoz a skladování se jeví jako nejjednodušší varianta granulovaná strava.

Další možnost jsou konzervy.

Maso ve skle.

Salámky a vaničky.

Sušené hydrolizované maso.

Ať se rozhodnete jakkoliv, znovu apelujeme na to, abyste s dostatečným předstihem zvolenou variantu vyzkoušeli a pejska na ni zvykli. Jsou tací, kteří změny neřeší a pak druzí, kterým sebemenší změna problém dělá. Výhoda většiny BARFařů je v tom, že jejich zažívání jen tak něco nevyhodí z míry.

Nic nepokazíte, když sebou budete mít probiotika a přípravky na zastavení průjmu.

Nikdy nezapomeňte na čerstvou vodu.