Už se Váš pes vybarvil?

Majitelé psů se, pokud jde o barvu svých psů, dělí do tří skupin.

První - ty kteří mají psy různobarevné a karoteny jim nevadí, nebo je naopak vyžadují.
Druhé, kteří mají psy černé, bílé, černobílé i trikolorní a karoteny řeší velmi.
A nakonec třetí, ty nejšťastnější, kteří barvu a karoteny neřeší vůbec :D.

Karoten je přirozený pigment, který se nachází v mnoha rostlinných produktech, jako je například mrkev, červená řepa a další zelené zeleniny.
Na našem e-shopu www.barf.cz jsme si vědomi důležitosti správné barvy srsti pro mnohé chovatele a proto nabízíme široký výběr produktů se zvýšeným nebo naopak sníženým obsahem karotenu. V případě, že se rozhodnete podpořit správnou barvu srsti svého psa, můžete se na nás obrátit a my Vám pomůžeme vytvořit ideální jídelníček.

AEA5A7C2-A83E-4CEF-995C-ED69BF4578B2

První skupinu tvoří majitelé psů s různobarevnou srstí, kterým karoten u jejich psů nevadí nebo mu dokonce přikládají velkou důležitost. Pro tyto majitele je vhodné zdůraznit, že karoten skutečně může zvýraznit barvu srsti jejich psa. 

Na druhou stranu, majitelé psů z druhé skupiny, jejichž psi mají černou, bílou nebo černobílou srst, se často snaží karotenu vyhnout. Většinou usilují o udržení co nejčistší a nejpřirozenější barvy srsti svých psů. V takovém případě je důležité karoteny z jídelníčku psů eliminovat. Avšak u majitelů psů s trikolorní srstí je třeba brát v úvahu specifickou potřebu vyváženého množství karotenu, které je nezbytné pro dosažení krásného zvýraznění červené barvy srsti. I na tyto majitele na našem e-shopu myslíme a nabízíme širokou škálu produktů, které jsou bezkarotenové a tedy vhodné pro psy z této skupiny.

Třetí skupina majitelů patří mezi ty nejšťastnější, protože barvu srsti svých psů vůbec neřeší.

AdobeStock_372534293

Korekcí množství karotenu můžete zajistit, že Váš pes bude mít Vámi požadovanou barvu srsti. Je důležité si uvědomit, že právě barva srsti psa je daná především geneticky a konzumace karotenu může pouze přispět k její dokonalosti.

Nejlepším zdrojem karotenu je mrkev, která ho obsahuje vysoké množství. Trochu přírodním paradoxem, pokud jde o obsah karotenu, je červená řepa. Může se zdát velmi červená, ale karotenu obsahuje málo. Stejně tak zelená zelenina obsahuje minimální množství karotenu.

Jaká zelenina je tedy, kromě mrkve, nejvhodnější? Například špenát, sladké brambory, dýně, mangold, paprika a petržel. Tato zelenina tedy také může poskytnout nějaký ten příspěvek ke zbarvení srsti, ale obecně mají nižší obsah karotenu než mrkev.

Do jaké skupiny patříte Vy? Preferujete karotenovou nebo bezkarotenovou stravu pro svého psa? Máme pro Vás široký výběr produktů, které můžeme přizpůsobit Vašim potřebám a požadavkům na barvu srsti Vašeho čtyřnohého miláčka. Naše nabídka Vám umožní sestavit jídelníček na míru a zároveň zajistit zdraví a pohodu Vašeho psa. Pamatujte, že srst Vašeho psa je jedinečná a náš tým odborníků Vám rád pomůže s výběrem správných produktů a stravy, která bude nejen chutná, ale také přizpůsobena Vašim představám o barvě srsti. Navštivte náš e-shop nebo nás kontaktujte pro více kontakt BARF jídelníčky.